Home

Achtergrond 205 x bekeken

Nordzucker ontevreden met halvering winst

Nordzucker heeft in 2008/2009 bijna de helft van de winst van het voorafgaande jaar ingeleverd.

De winst kwam uit op 43,8 miljoen euro bij een omzet van 1,2 miljard euro. In 2007/2008 was de winst 80 miljoen en de omzet 1,3 miljard.

Volgens het Duitse concern zijn deze uitkomsten in overeenstemming met de in het kader van de markthervorming gestelde verwachtingen. Directietopman Hans-Gerd Birleberg meent echter dat het concern met de cijfers niet tevreden kan zijn.

Mede daarom lanceert Nordzucker maatregelen 'voor meer rendement en grotere slagvaardigheid.' Dit pakket, dat ook is opgesteld vanwege de overname van Danisco Sugar, voorziet onder meer in een nieuwe concernstructuur met drie divisies.

Of registreer je om te kunnen reageren.