Home

Achtergrond 235 x bekeken

Noord-Hollandse gemeenten verkopen aandeel Nuon

De 24 Noord-Hollandse gemeenten die zijn verenigd in N.V. Houdstermaatschappij Gaskop Noord-Holland stemmen in met de verkoop van hun gezamenlijke belang in energiebedrijf Nuon.

Dit heeft de Alkmaarse wethouder Simon Binnendijk vandaag gezegd.

De aandeelhouders van de houdstermaatschappij stemden woensdagmiddag over de verkoop. Twee derde was voor. Het gezamenlijke belang van de gemeenten in Nuon is 2,9 procent. Dit levert de aandeelhouders in totaal zo'n 300 miljoen euro op.

Het Zweedse bedrijf Vattenfall bracht in februari een bod van 8,5 miljard euro uit op 100 procent van de aandelen van Nuon. De aandeelhouders van het energiebedrijf nemen later deze maand een definitief besluit over de verkoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.