Home

Achtergrond 159 x bekeken

Nijmeegse studiebol slaagt voor 22 vakken

Daniël Verschuren uit Nijmegen vindt dat hij "niet overdreven'' hard heeft hoeven studeren, maar toch is hij aan het Stedelijk Gym voor 22 vakken geslaagd met een gemiddeld eindcijfer van bijna een 9.

Zijn toelatingsexamen aan de Britse Oxford University heeft hij bovendien al op zak. De 18-jarige ex-scholier volgde tijdens zijn schooltijd ook scheikundecolleges aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij in augustus nog zijn propedeuse examen maakt. Het Stedelijk Gym in Nijmegen is trots op de "zeer getalenteerde'' leerling, aldus de schoolleiding.

Verschuren geeft toe dat hij niet overal even sterk in is. Voor geschiedenis en Grieks bleef hij steken op een 6 als eindcijfer. Het weerhoudt hem er niet van aankomende september te beginnen aan een studie natuurkunde in Oxford.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.