Home

Achtergrond 5 reacties

Nieuwe campagne rond voeding en CO2-uitstoot

De Amsterdamse milieuwethouder Marijke Vos en kok Pierre Wind geven maandag het startsein voor een nieuwe campagne van het Voedingscentrum.

De campagne wil mensen bewust maken van de invloed van eten op het milieu. "Ongeveer 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door eten. Dit percentage kan wel tot 60 worden teruggebracht door bewust om te gaan met voedsel en de maaltijdbereiding'', aldus het Voedingscentrum. De aantasting van het milieu kan onder meer worden teruggebracht door minder eten weg te gooien. Zo'n 20 procent gaat bij de gemiddelde consument de prullenbak in.

Het Voedingscentrum begint de campagne met spotjes op tv en internet. Op het web kunnen mensen tot in detail de klimaatimpact van hun maaltijd berekenen. "Voor zover wij kunnen overzien, is dit de eerste geavanceerde internetapplicatie in de wereld waarmee mensen zo goed kunnen zien wat hun 'warme hap' betekent voor het klimaat. De zogeheten tool gaat maandag vanaf 12.00 uur live op de site van het Voedingscentrum.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ColinO

  Als niemand meer eet is uiteindelijk nergens meer CO2 uitstoot door de mens.

 • no-profile-image

  Theo Baljet!

  dat mens is ezelf een gevaar voor de gezondheid van andere mensen,zie geenstijl.nl!!!
  het is weer zo'n linkse freak die vroeger in de krakers beweging heeft gezeten en toen mocht van haar wel alles wat hun/zij deed,en nu moeten wij naar haar luisteren.althans de amsterdammers?!!!nou dit pikken ook de amsterdammers volgens mij niet,gooi dat mens in een van de mooie grachten en anders hebben wij hier in utrecht ook nog weerl plek in een van onze mooie grachten en of singels!!!dat mens is stiekum en een gevaar,wat zij flikt in frankrijk met al die chemicalien,vuile t....nt...f!!!opruimen die haap,maar dit kan je verwachten van linkds he,rechts zegt deingen maar doen die niet o.a. richting buitenlandes,maar links doet het wel,en zet o.a. de boerren onder druk net als de moordenaar van pim fortyun folkert van de graaf,dezse naam kunnen jullie best plaatsen want 90 % weet wie die moordenaar is,die als hij vrij komt niet lang meer zal leven,zelf niet nar een makeover!!!
  en dat W..F moeten ze ook op laten rotten,en verrotten!!!!!
  met vriendelijke groeten Theo Baljet!
  ps;vrijheid van meningsuiting,is dit wat ik schrijf en ik schrijf nog netjes!!!als dit gecensueerd wordt dan zal men met dee tijd allerlij mensen over de vloer krijgen die men liever niet heeft,dit gaat gebeuren omdat nederland afstevend op een tweedeling die nog nooit zo groot en erg is geweest en wat gaat escaleren!!!

 • no-profile-image

  Guus

  Marijke als een soort Don Quichote. 't Lijkt wel of ze een klap van een windmolen heeft gehad. Ik classificeer dit idee als luchtfietserij, net als het plaatsen van zonnepanelen op alle daken in Amsterdam.

 • no-profile-image

  jonas

  Mens, ga toch koken, wordt wel heel snel door haar opgepakt!
  verder gaat dit natuurlijk weer nergens over.

 • no-profile-image

  Hans

  020 mens, lichting links lullen en met de krakers vriendjes rechts vullen. Zie artikel op http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/kk.html#more

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.