Home

Achtergrond 181 x bekeken

Nieuwe Wallen-hotspot voor creatief talent

Een voormalig bingopaleis op de Amsterdamse Wallen vormt een nieuwe broedplaats voor creatief talent.

In Rooms of Red Bull kan iedereen de komende drie maanden gratis terecht om mensen uit de kunst-, muziek-, film-, mode- en fotografiewereld aan het werk te zien, maar ook om zelf de kunstenaar uit te hangen.

,,Er zijn veel creatieve mensen, maar weinig plekken waar zij hun talent kunnen laten zien, zich kunnen ontwikkelen en kunnen exposeren'', verklaart een woordvoerster van energiedrank Red Bull het initiatief vrijdag. ,,Je hebt materiaal, kennis en inspiratie nodig en dat wilden wij nu eens een keer voor een grote groep mensen toegankelijk maken.''

Het pand waarin 'Rooms' is gevestigd, is door de gemeente opgekocht om er appartementen te bouwen. Nu mogen kunstenaars zich nog even uitleven op de beschikbare zeshonderd vierkante meter. Achter de ramen van de locatie in de Amsterdamse hoerenbuurt maken bands live muziek, creëren dj's en producers nieuwe nummers, geven fotografen workshops en wordt dagelijks live radio gemaakt.
Artiesten als The Partysquad, Boemklatsch, Esperanza, Ben Liebrand, kunstenaar Dadara, trendsetter Nalden en de Gerrit Rietveld Academie werken mee aan het project.

Pashouders kunnen de hele week naar binnen, maar op zondag is iedereen welkom. Dan zijn er wisselende exposities, live muziek en workshops waaraan iedereen (op inschrijving) kan deelnemen.

Verkoop

Vlak voor de deuren sluiten, eind augustus, wordt het beste werk getoond en verkocht. De opbrengst van de veiling gaat naar de kunstenaars zelf en een nader te bepalen goed doel.

Het idee voor de creatieve broedplaats komt van Red Bull Nederland, maar intussen is er ook internationale belangstelling getoond vanuit het concern. De Nederlandse tak komt in elk geval volgend jaar met een tweede editie. Het is nog niet bekend in welke stad deze gaat plaatsvinden.

Rooms of Red Bull is niet de enige creatieve plek in de rosse buurt van de hoofdstad. In door de gemeente opgekochte prostitutiepanden zitten onder de noemer Red Light Fashion en Red Light Art tot november van dit jaar designers, modeontwerpers en kunstenaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.