Home

Achtergrond 177 x bekeken

Netanyahu kondigt toespraak over vredesproces aan

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu houdt volgende week een belangrijke toespraak over het vredesproces in het Midden-Oosten. Netanyahu zei dat vandaag voor het begin van het wekelijkse beraad van zijn kabinet.

Netanyahu wil met zijn speech duidelijk maken aan welke grondbeginselen hij vasthoudt bij het streven naar vrede en veiligheid voor Israël. Hij zei niet wanneer hij de toespraak gaat houden, maar regeringsbronnen stelden dat de premier vermoedelijk volgende week zondag uitleg geeft over het buitenlands beleid van zijn regering.

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat Netanyahu een eind maakt aan de bouw van Joodse nederzettingen in Palestijns gebied. Verder denkt Obama dat een Palestijnse staat naast Israël noodzakelijk is voor het bereiken van een duurzame vrede tussen Israël en de Palestijnen.

Netanyahu leidt sinds eind maart een overwegend rechts kabinet. Hij heeft zich tot dusver niet in het openbaar willen uitspreken voor de stichting van een Palestijnse staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.