Home

Achtergrond

Nederlandse exporteurs worden pessimistischer

Nederlandse exporteurs zien de nabije toekomst somberder in dan aan het begin van het jaar.

Gemiddeld verwachten ze dit jaar 9,3 procent minder te verkopen in het buitenland dan vorig jaar. Begin dit jaar dachten ze nog dat de uitvoer stabiel zou blijven.

Dat maakte de belangenvereniging van exporteurs Fenedex vandaag bekend. De exporteurs zijn ondanks het toegenomen pessimisme nog altijd positiever dan het Centraal Planbureau (CPB). Dat voorspelde eerder deze maand dat de export van Nederland dit jaar ruim 16 procent lager uitkomt dan in 2008.

Ruim 40 procent van de exporteurs verwacht nog altijd op zijn minst dezelfde omzet uit de export te halen als vorig jaar. Volgens Fenedex betekent dit dat een groot aantal ondernemers een manier heeft gevonden om met de verslechterde economische omstandigheden om te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.