Home

Achtergrond

Nederlander mist het eigen bed op vakantie

Op vakantie gaan is fijn, maar meer dan de helft van de Nederlanders mist toch iets als ze weg zijn van huis.

Tijdens de vakantie verlangen zij het meest naar hun eigen bed, zo geeft 32 procent aan in een onderzoek van trivago.nl onder ruim vijfduizend mensen in verschillende Europese landen dat vandaag is gepubliceerd.

De vaste televisieprogramma's zijn voor 12 procent van de vakantiegangers een gemis. De oer-Hollandse frikadel en kroket staan op de derde plaats met 11 procent, op de voet gevolgd door kaas. Tenslotte zegt 2 procent van de Nederlanders de Nederlandse openheid te missen in het buitenland.

Net als Nederlanders missen ook Italianen, Engelsen en Spanjaarden hun eigen bed het meest. De Engelsen spannen daarbij met 41 procent de kroon. Italianen missen, niet verwonderlijk, de Italiaanse keuken ook enorm als ze ergens anders vertoeven. Van de ondervraagden zegt 34 procent de pasta van thuis te missen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.