Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Nederlander gaat minder op vakantie'

Minder duur, minder vaak en later boeken. Door de recessie let de Nederlander goed op het vakantiebudget, blijkt uit een vandaag gepubliceerde enquete van ING-economen.

Ook zijn er dit jaar meer thuisblijvers dan vorig jaar. Het ING Economisch Bureau stelde een week lang vragen over vakantieplannen en vakantie-uitgaven en kreeg respons van gemiddeld 56.000 mensen per dag.

Aan hun duurste vakantie geven consumenten dit jaar ruim 800 euro uit, ruim zes tientjes minder dan vorig jaar. Een kwart (25 procent) gaf aan dit jaar helemaal niet op reis te gaan. In 2007 bleef 22 procent van de ondervraagden thuis. Om goedkoper uit te zijn, boekt ruim een vijfde van de respondenten hun grootste vakantie dit jaar later dan vorig jaar. Een op de acht boekt juist vroeger om de vroegboekkorting binnen te slepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.