Home

Achtergrond 203 x bekeken 7 reacties

NVV: economisch belang voorop bij Natura 2000

In het ammoniakemissiebeleid moet het economische belang van de veehouderij bovenaan staan. Dat sneeuwt nu te vaak onder.

Dat vindt de Nederlandse Vakbond Varkenshouderij (NVV). Het landelijk bestuur van de vakbond heeft zich donderdagavond gebogen over het Natura 2000 beleid.

De bond wil dat er mogelijkheden komen voor ammoniakemissiesaldering tussen bedrijven. In dat kader is de bond er ook voorstander van om mogelijkheden te bieden voor handel in ammoniakemissierechten.

De vakbond vindt ook dat de bestaande milieuvergunningen gerespecteerd moeten worden. Het werken met gecorrigeerde emissieplafonds waarbij na een renovatie de toegestane emissie per varken naar beneden wordt bijgesteld vindt de bond een vorm van ontneming van productierechten. Secretaris Jaco Geurts wijst er op dat er ook regionale verschillen in uitvoering van het ammoniakbeleid dreigen te ontstaan. "Er moet landelijk één lijn worden getrokken."

Tot slot wijst Geurts er op dat bedrijven die in de knel dreigen te komen ten gevolge van het Natura 2000-beleid op een goede manier moeten schadeloos moeten worden gesteld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Nvv effe met de benen op de grond blijven Ook de nmv heeft dit hehaaldelijk naar voren gebracht Misschien samen optrekken ben je nog sterker ook En wat lto betreft mietjes mooier kan ik het niet maken

 • no-profile-image

  gert

  Natura 2000 is een ramp voor boeren,geeft veel verwarring en onduidelijkheden ,veel boeren zijn nu illegaal boer wat ze soms zelf niet weten.

 • no-profile-image

  Nuchtere Nederlander

  Goed van de NVV, economisch belang moet altijd voorop staan! Zonder economie geen ecologie! En alles is natuur de landbouw en de bossen en alles wat ze natuur noemen! We hebben al een crisis, dit is niet voor niets gekomen. Veel geld over de balk smijten, dus aan onzin veel geld uitgeven dan krijg je crisis! Er zal zuinig met het geld omgesprongen moeten worden en daarom geen onzin plannen die niets toevoegen!

 • no-profile-image

  anne

  he, he nvv wordt ook wakker en richt zich ook op natura 2000, de belangrijkste beperking voor groei.
  Maar dat van 1 ammoniakbeleid is natuurlijk flauwekul. Daar aanpakken waar de grootste problemen zijn, en niet uitsmeren over heel Nederland

 • no-profile-image

  john

  Nou de NVV doet tenminste iets voor de varkenshouderij, Anne, dat kun je van andere belangenorganisaties niet zeggen. LTO wil wederom de varkenshouderij opofferen bij Natura gebieden om zo meer ruimte te krijgen voor rundvee. Onaanvaatbaar natuurlijk !! Blijkt maar weer dat je als varkenshouder absoluut niet bij de LTO moet zitten. Het enigste waar je daar voor goed bent is het betalen van de enorme contributie die ze vervolgens weer gebruiken voor belangenbehartiging voor de melkvee.

 • no-profile-image

  Ben

  Anne, je bewering dat NVV nu pas wakker wordt klopt niet. Ze zijn er al geruime tijd mee bezig. Zie bijvoorbeeld http://www.nvv.nl/dutchtopics/Trog/trog_156.pdf op pagina 4. Ook weet ik dat NVV-ers samen met NMV-ers in diverse regionale overleggen zitten. En wat betreft "geen landelijk beleid" dat zijn we van de friezen wel gewend.

 • no-profile-image

  nuchtere Nederlander

  Dirk dat is waar, de NMV heeft er alles aan gedaan om het grote probleem dat Natura 2000 veroorzaakt, op de agenda te krijgen. Lto deed niets, maar moest onder druk van NMV , toch bekennen dat dit de doodsteek is voor de veehouderij en dat er grote fouten zijn gemaakt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.