Home

Achtergrond 403 x bekeken 1 reactie

NBHV boos over controle AID op veeverzamelen

De Nederlandse Bond voor Handelaren in Vee is niet te spreken over de actie van de Algemene Inspectiedienst om extra te controleren op illegaal verzamelen van vee.

Voorzitter Piet Thijsse zegt dat de AID-actie het overleg tussen de handelaren en de overheid doorkruist, om de regels voor verzamelen van vee te versoepelen. De AID heeft vorige week twee handelaren geverbaliseerd omdat ze de regels voor het verzamelen van vee hadden overtreden.

De NBHV heeft de AID in een brief om opheldering gevraagd. "Als er dan toch zonodig gecontroleerd moet worden, kunnen we nog wel wat anders bedenken", zegt Thijsse. Hij geeft een voorbeeld: "Kijk eens op de boerderij naar de reinigings- en ontsmettingsplaatsen waarover elke boer al tien jaar moet beschikken."

Volgens Thijsse zouden overtredingen waartegen nu wordt opgetreden, onder een nieuw regime niet langer strafbaar zijn. In de plannen die nu worden besproken is sprake van een ruimere verzamelregeling. Een woordvoerder van het ministerie van landbouw spreekt dit tegen. De AID treedt volgens hem alleen op tegen bedrijven die de al versoepelde regels overtreden.

Lees ook: Veehandelaren staande gehouden

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehouder

    Piet je weet er weer een mooie draai aan te geven. We weten allemaal dat het niet mag en met de vinger naar iemand anders wijzen maakt het alleen maar erger. Zelf ben ik ook altijd in onderhandeling met de politie. Ik wil de max. snelheid op de snelwegen naar 150 hebben, maar ondertussen wordt ook ik nog steeds bekeurd. Wij zijn verantwoordelijk voor onze dingen en jullie voor de dingen die jullie doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.