Home

Achtergrond 204 x bekeken 5 reacties

Motie over beperking aantal grote grazers verworpen

De Kamer heeft gisteren een motie verworpen om het aantal grote grazers in natuurgebied de Oostvaardersplassen drastisch te beperken. Alleen de VVD en SGP steunden het CDA hierin.

CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel had de motie vorige week ingediend, naar aanleiding van de grote sterfte deze winter. Volgens Ormel overschrijdt het aantal dieren de draagkracht van het gebied enorm, met als gevolg massale sterfte.

De beheerder, Staatsbosbeheer, zou de dieren aan hun lot overlaten, vanuit de filosofie de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan. Ormel vindt dat niet te rijmen met de dierenwelzijnseisen die worden gesteld aan boeren.

Minister Gerda Verburg had aanneming van de motie eerder ontraden. Volgens haar is sprake van zorgvuldig beheer: ernstig verzwakte dieren worden door middel van afschot uit hun lijden verlost. Bovendien is de sterfte minder groot dan verwacht.

Lees ook CDA: grote grazers desnoods afschieten

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  zeker een motie van treurnis

 • no-profile-image

  Boerin

  Wie snapt nu nog wat de dierenpartij beweegt. De natuur z'n gaan laten gaan bestaat is een laffe oplossing. Echte natuur bestaat niet meer in Nederland, te klein, teveel mensen, teveel auto's etc.

 • no-profile-image

  erik

  citaat:Ormel vindt dat niet te rijmen met de dierenwelzijnseisen die worden gesteld aan boeren.


  wat een opmerking we praten hier toch niet over landbouwhuisdieren. het zijn wilde dieren die daar lopen. En het beheer is zo geregeld dat als er een zwakkere dieren lopen die zeker zullen sterven worden ze uit een leiden verlost.

  ze moeten niet zeuren van de CDA

 • no-profile-image

  henk

  bij de banken,zorgsector en de hogescholen heb je ook grote grazers

 • no-profile-image

  jan

  wat heeft Thieme nou gezegd??????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.