Home

Achtergrond

Minder jaar voor FresQ

Telerscoöperatie FresQ streeft in 2009 naar stabilisatie van de omzet. FresQ beaamt dat de eerste maanden van dit jaar minder zijn dan vorig jaar en verwacht dit jaar geen omzetgroei te maken.

"Zoals in de rest van de wereld en in de sector zien we dat het minder gaat", aldus een woordvoerder. De 75 leden van FresQ stemden gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in met de jaarrekening. De coöperatie wist een omzetgroei van 13 procent te behalen. De ledenomzet bedraagt 393 miljoen; de totale omzet waar bijkoop mee is gerekend komt uit op bijna 409 miloen euro. De brutomarge bedraagt circa 1,2 miljoen euro.

Volgens de woordvoerder is de groei voornamelijk toe te schrijven aan areaaluitbreiding. In 2008 groeide het areaal naar 694 hectare. Dit jaar bedraagt het teeltoppervlak ruim 740 hectare. De joint venture Thanet Earth was al goed voor een uitbreiding van 23 hectare, voornamelijk tomaat, komkommer en paprika.

FresQ maakte fors meer winst in 2008, zo’n 460.000 euro tegen 190.000 in 2007. Het verschil zit vooral in de toegenomen omzet en naar verhouding grotere brutomarge. FresQ wilde niet zeggen hoeveel de leden krijgen uitgekeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.