Home

Achtergrond 168 x bekeken

Milieukeur voor glasgroente op losse schroeven

Een duurzaamheidscertificaat van de Stichting Milieukeur voor de glastuinbouw staat voorlopig op losse schroeven.

Handelskoepel Frugi Venta zet vraagtekens bij de kans op twee duurzaamheidscertificaten, terwijl LTO Glaskracht Nederland niet overtuigd is van de animo onder de achterban. Financiering door het Productschap Tuinbouw blijft daarom voorlopig uit.

Leo Welschen, secretaris van Frugi Venta zei tijdens de sectorcommissie Groenten en Fruit dat er nog te veel onduidelijk is. "Gaan we straks een logo voor Weet wat je Eet voeren, of één voor Milieukeur". Tiny Aerts van LTO Glaskracht liet bij afwezigheid weten eerst te willen peilen hoe de achterban erover denkt. Volgens Aerts is dat onduidelijk, en weinig veelbelovend.

Of registreer je om te kunnen reageren.