Home

Achtergrond 167 x bekeken

Milieukeur keert terug in glastuinbouw

Milieukeur keert mogelijk terug als duurzaamheidskeurmerk in de glastuinbouw.

Dat blijkt uit stukken van het Productschap Tuinbouw (PT). Het komt mogelijk in de plaats van het Weet-wat-je eet–keurmerk.

Telers van FresTeem startten eind vorig jaar samen met milieuorganisaties het certificaat Weet wat je eet, waarin eisen voor het gebruik van middelen, energie en lichtuitstoot zijn opgenomen. Tot nog toe voerde alleen C1000 het logo op de groenteverpakking.

Volgens het PT is verdere ontwikkeling van duurzaamheidseisen binnen Milieukeur een goede manier om in te spelen op extra eisen van supermarkten en burgers. Eerder sloeg het keurmerk niet aan. Het wordt nu uitgebreid met criteria voor milieu, klimaat, natuur en landschap en voedselkwaliteit.

Certificatieschema

Volgens een woordvoerder van Milieukeur moet eind dit jaar het certificatieschema zijn opgesteld. Het Weet-wat-je-eet–keurmerk staat op dit moment al open voor deelname van telers. Het is nog niet duidelijk wat met dit keurmerk gebeurt. "Tegen die tijd zullen we erover spreken." Het ligt niet voor de hand dat de certificaten beide blijven bestaan.

Het PT draagt naar verwachting ruim 70.000 euro bij aan Milieukeur. Een deel van het resterende bedrag van ruim 104.000 euro wordt opgehoest door Milieukeur zelf, zo laat een woordvoerder weten. Dat doet het PT vooral uit eigen middelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.