Home

Achtergrond

Milieudefensie ontdekt houtschandaal in Kameroen

Milieudefensie heeft met haar Franse zusterorganisatie een grootschalige illegale houtkap in Kameroen aan het licht gebracht.

Veel van het 'foute hout' is naar Amsterdam vervoerd. Waarnemers van Milieudefensie volgden het Libanese bedrijf Cana Bois dat een kapvergunning had voor een klein bosperceel in Kameroen. Ter plaatse in het bos ontdekten ze dat de houthakkers bomen kapten tot wel 62 kilometer buiten het perceel.

Milieudefensie, dat woensdag een rapport over de zaak presenteert, heeft minister Gerda Verburg (Natuur) gevraagd de kwestie aan te kaarten tijdens EU-beraad maandag in Luxemburg. Het houtschandaal is volgens de organisatie extra reden om de regels voor houtimport strenger te maken.

Naar aanleidng van de zaak gaat Milieudefensie in juli met een nieuwe missie naar Kameroen, ditmaal samen met de Vereniging voor Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Franse houtfederaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.