Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Michael Jackson overleed aan overdosis'

Michael Jackson is overleden aan een overdosis van de krachtige pijnstiller Demerol.

Dat meldde de doorgaans goedingelichte Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com vandaag. De site baseert zich op een niet nader genoemd familielid van Jackson.

Jackson kreeg de afgelopen tijd dagelijks een injectie met de aan morfine verwante stof toegediend. De dosering was "te hoog'', aldus het familielid. TMZ meldde ook dat de Amerikaanse politie op zoek is naar een arts die de injecties toediende. Eerder meldde TMZ op basis van een familielid dat de zanger ,,een zware dosis morfine'' voor zijn dood had gekregen.

In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) stierf de popster in een ziekenhuis in Los Angeles op 50-jarige leeftijd, waarschijnlijk aan een hartstilstand. TMZ.com meldde ook dat Jacksons vader Joe eerder geprobeerd heeft Michael in een ontwenningskliniek te krijgen.

Vrijdag wordt een autopsie uitgevoerd. Maar de lijkschouwer meldde dat de doodsoorzaak pas definitief kan worden vastgesteld als de uitslag van het toxocologisch onderzoek naar mogelijk gebruik van medicijnen en andere middelen binnen is. En dat kan "zes tot acht weken'' duren.

Jackson zou binnenkort weer gaan optreden. Maar door zijn medicijngebruik zou hij volkomen lusteloos zijn en voortdurend te laat zijn gekomen op repetities.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.