Home

Achtergrond

Mexicaanse griep ook in Suriname

Suriname heeft vandaag de eerste gevallen van Mexicaanse griep gemeld. Elf Surinaamse volleybalspelers en twee van hun huisgenoten hebben het virus onder de leden, meldde minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid.

De sporters keerden afgelopen donderdag terug uit Trinidad en werden zondag positief getest.

"Het overgrote deel van de groep is genezen of aan de betere hand'', aldus Waterberg. Hij zegt dat er geen reden tot paniek is. Suriname heeft Tamiflu-pillen in voorraad. De regionale gezondheidsorganisatie PAHO geeft later op dag 10.000 mondkapje aan het Bureau van de Openbare Gezondheidsdienst (BOG).

Suriname plaats niemand in quarantaine, maar vraagt personen dit vrijwillig te doen. "Wij doen een beroep op het eigen verantwoordelijkheidsgevoel'', benadrukt Wim Bakker, van het BOG. Luchthavenpersoneel en grenswachters hebben een meldingsplicht van alle potentiële gevallen. Surinamers wordt geadviseerd mondkapjes te gebruiken en de huisarts te raadplegen als zij ziekteverschijnselen vertonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.