Home

Achtergrond 315 x bekeken 6 reacties

Mexicaanse griep bij varkens in Argentinie

Op een varkensbedrijf in de provincie Buenos Aires in Argentinie is op 25 juni het H1N1-virus vastgesteld, zo meldt de LNV-raad te Buenos Aires.

Het was een gesloten bedrijf met 550 zeugen waar sinds een jaar geen nieuwe dieren waren aangevoerd. Twee medewerkers hadden begin juni griepverschijnselen, maar raadpleegden geen dokter. De Argentijnse autoriteiten gaan er van uit dat zij de infectie hebben veroorzaakt.

Voor de sector komt de uitbraak ongelegen. De producenten vrezen de ineenstorting van de vraag die de afgelopen jaren fors gestegen is, maar met 8 kilo per persoon per jaar nog steeds erg laag is.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Is er nog iemand, die nog wat domme kletspraat toe te voegen heeft?

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Kijk, Herman heeft in zijn nachtkastje een stukje van zijn humor teruggevonden. Goed bezig Herman, ga zo door.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  In varkenskringen wordt nu al voorzichtig gesproken over "mensengriep". Hoewel, men moet daar voorzichtig mee zijn, want voor je het weet wordt daardoor de mensensector in een verkeerd daglicht gesteld en dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben. Hier en daar wordt zelfs als gesproken over preventief ruimen van mensen in gebieden die tot de risicogebieden worden gerekend. De varkens vinden dat echter veel te ver gaan, zachtaardig en verstandig als ze zijn. Dat de mensheid destijds wel haar toevlucht dat dit soort draconische middelen nam wordt in Varkensland beschouwd als een een uiting van domheid en gebrekkige ontwikkeling van het mensenras. "Aan zulke enormiteiten gaan wij ons zeker niet schuldig maken", sprak een woordvoerder van de varkens. "Dat soort primitieve acties laten wij over aan wezens die in hun domheid menen aan de top van schepping te staan maar qua omgang met andere dieren het niveau van de Neanderthaler nog niet zijn ontstegen."

 • no-profile-image

  vroege stopper

  Herman probeert er wat lacherig over te doen, en de wereld omgedraaid weer te geven. Maar Herman binnen enkele maandjes wordt jij VERPLICHT inge-ent hoor, en niet die varkentjes!!

 • no-profile-image

  joost

  Lang leve de vleesindustrie.
  Lang leve de varkensgriep.
  En bedankt alvast voor de ellende.

 • no-profile-image

  John

  Ja Joost,jij hebt er over nagedacht hoor.
  Omdat er 2 ! medewerkers onvoorzichtig zijn geweest krijgt de hele vleessector de schuld.
  Als je niet denken kunt,echt denken,reageer dan niet, of zijn alle figuren als jou zo stom,dat je niet anders kunt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.