Home

Achtergrond

Merkel gaat voor liberale FDP

De christendemocratische CDU/CSU gaat de verkiezingscampagne voor de Duitse Bondsdagverkiezingen in september in met een duidelijke keus voor de liberale FDP als beoogde coalitiepartner. Dit zegt bondskanselier Angela Merkel (CDU) vandaag in een interview met de krant Bild am Sonntag.

Merkel regeert nu nog in een 'Grote Coalitie' met de sociaaldemocratische SPD. Maar volgens Merkel is een 'zwart-gele' coalitie van CDU/CSU en FDP beter in staat om Duitsland uit het economische dal te halen. Beide partijen hebben qua programma veel gemeen, zoals belastingverlaging en het stimuleren van innovatie, aldus Merkel.


De bondskanselier haalt tevens uit naar de SPD die te weinig economische expertise zou hebben en in deze crisistijd een 'afgunstdiscussie' zou voeren, waarin rijken de zwarte piet krijgen toegespeeld.


De CDU/CSU staat in de laatste opiniepeiling van de publieke omroep ZDF op 39 procent van de stemmen, de SPD op 30 procent en de FDP op 10 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.