Home

Achtergrond 217 x bekeken 2 reacties

'Mensen met griepsymptomen weren op varkensbedrijven'

Mensen met symptomen die wijzen op de 'Nieuwe Griep' (nH1N1, ook wel Mexicaanse griep) moeten worden geweerd van varkensbedrijven.

Hetzelfde geldt voor mensen die korter dan tien dagen geleden in een gebied zijn geweest waar de Nieuwe Griep heerst.

Dat concludeert een Groep van Deskundigen aan het ministerie van LNV, in een advies over de Nieuwe Griep bij varkens. Aanleiding vormt een besmetting op een Canadees varkensbedrijf, begin mei.

De deskundigen stellen verder dat dierenartsen rekening moeten houden met een infectie met nH1N1 bij varkens en pluimvee. Ook is onderzoek nodig naar de overdracht van de griep op pluimvee en het effect van vaccinatie en van een infectie met een ander influenzavirus.

De overheid moet zich voorbereiden op de bestrijding van Nieuwe Griep, hetzij door een vervoersverbod, hetzij door vaccinatie of ruiming van besmette bedrijven.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Herman Schober

    Ha, dit is goed nieuws! Nu worden eindelijk de varkens beschermt tegen de mensen! Zouden er al plannen klaar liggen om grootschalig mensen te gaan ruimen als preventie?

  • no-profile-image

    gert

    he he eindelijk . Maar laten we eerst eens beginnen met een stand-still in vliegverkeer tussen N+Z Amerka een Europa. Want als je de ziekte aanpakt dan moet het goed doen. Vraag maar aan Jozias en Laurens-Jan

Of registreer je om te kunnen reageren.