Home

Achtergrond

Melkveebedrijf langs de Linde

Op een schitterende locatie langs de rivier de Linde, staat een fraai melkveebedrijf. De boerderij staat tussen Kuinre en Ossenzijl, op de grens van Friesland en Overijssel.

De oorspronkelijke stolpboerderij is tien jaar geleden geheel gerenoveerd. De boerderij wordt verkocht omdat de melkveehouder gaat emigreren.

Het is een mooi bedrijf waar de nieuwe eigenaar direct aan de slag kan, zegt Johan Zandbergen van VSO Makelaars. De ligboxenstal is in 2001 overgebouwd en uitgebreid. Het resultaat mag er zijn. Nu staat er een moderne stal van circa 27 bij 47 meter met 121 boxen waarvan drie krachtvoerboxen. De open zijkanten van de stal zorgen voor een goed stalklimaat, de vele lichtplaten in het dak voor veel licht. De stal bestaat uit betonelementen met automatisch sluitend windbreekgaas. De koeien worden gemolken in een 2 x 7 SwingOver-melkstal van DeLaval. De jongveestalling is in het achterhuis van de stolpboerderij. De dieren staan deels in groepshokken, in boxen en buiten in iglo’s.

Het kuilvoer gaat in een onderkelderde sleufsilo, direct achter de stal, van 7,5 bij 27 meter. Naast de boerderij staat nog een sleufsilo van 6 bij 32 meter en liggen drie kuilvoerplaten (beton) van 8 meter breed. Eén heeft een lengte van 38 meter, twee andere zijn 42 meter. Op het bedrijf is zo’n 1.600 kubieke meter mestopslag, alle mest wordt ondergronds opgeslagen.

Bij de boerderij hoort ruim 36 hectare grond. Het is vruchtbare grond, grotendeels klei op veen met daaronder zand. Alle grond ligt rondom de boerderij. Indien gewenst kan ook minder grond worden overgenomen.

De woning is in het voorste deel van de stolpboerderij. Er is een grote keuken van 25 vierkante meter en een ruime voorkamer met uitzicht op de rivier. Daarnaast is er een luxe badkamer met ligbad en douche, een kelder en werkruimte. Boven zijn drie slaapkamers, waarvan twee met dakkapel. Alle slaapkamers hebben inbouwkasten. De vloer is geïsoleerd en deels voorzien van vloerverwarming. Het vernieuwde dak van de woning heeft geglazuurde dakpannen, het achterhuis asbestvrije golfplaten.

De boerderij staat aan de Lindedijk tussen Kuinre en Ossenzijl. Kuinre ligt circa 3 kilometer van de boerderij. Voor het voorgezet onderwijs is men aangewezen op Wolvega of Emmeloord. Die plaatsen liggen circa 12 kilometer van de boerderij. De vraagprijs is 2,3 miljoen euro.

Meer informatie:
VSO Makelaars, Johan Zandbergen, 0321-318 318, www.vsomakelaars.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.