Home

Achtergrond 235 x bekeken 1 reactie

Melkmeisje van Vermeer te zien in New York

Het Melkmeisje, het beroemde schilderij van Johannes Vermeer (1632-1675), reist in het najaar van Amsterdam naar New York.

Het doek is vanaf 10 september ruim twee maanden te zien in het Metropolitan Museum of Art in New York, liet een woordvoerder van het Rijksmuseum maandag weten. Het Rijksmuseum leent het meesterwerk uit 1658 zelden uit. "Alleen bij hele hoge uitzondering lenen we het schilderij uit, en alleen aan goede instellingen'', aldus de zegsman.

Het Metropolitan Museum of Art toont Het Melkmeisje met de vijf Vermeers uit de eigen collectie en doeken van Nederlandse tijdgenoten uit de Gouden Eeuw, onder wie Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Nicolaes Maes. Het museum organiseert de tentoonstelling Vermeer's Masterpiece - The Milkmaid ter gelegenheid van de viering van de 400-jarige stedenband tussen Amsterdam en New York dit jaar. Vier eeuwen geleden ontdekte kapitein Henry Hudson namens de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) het eiland Manhattan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Iedereen aan de melk in New York !

Of registreer je om te kunnen reageren.