Home

Achtergrond 203 x bekeken

Meisjes beter in taal

Meisjes op de basisschool zijn beter in taal dan jongens.

Maar jongens lijken weer beter te kunnen rekenen. Dit geldt in elk geval in de groepen 4 en 8. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Driekwart van de onderwijzenden beoordeelt de huidige nadruk op taal en rekenen als goed of zeer goed. Staatssecretaris Dijksma is blij met de steun voor de extra aandacht voor taal en rekenen: "Taal- en rekenonderwijs is het fundament van goed onderwijs. Extra aandacht ervoor kan alleen als leraren er het belang van inzien.''

In de Kwaliteitsagenda Primair Onderwijs staat dat in 2011 de gemiddelde leerprestaties voor alle groepen leerlingen op taal en rekenen aantoonbaar gestegen moeten zijn. Dijksma: "In het buitenland presteren kinderen steeds beter op het gebied van taal en rekenen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.