Home

Achtergrond

Meevaller Kroes valt vies tegen

De meevaller van 550 miljoen euro die eurocommissaris Neelie Kroes onlangs aankondigde, valt behoorlijk tegen voor de Nederlandse schatkist.

De helft bleek al ingeboekt en de andere helft is "minder groot en blijmakend'' dan eerst gedacht, zei minister Wouter Bos van Financiën dinsdag tegen RTL Z. Kroes kondigde de meevaller (afkomstig van de miljardenboetes die ze bedrijven gaf voor kartelvorming) vorige week zondag aan in De Telegraaf. Bos reageerde toen verheugd en zei dat hij het geld kon gebruiken om bezuinigingen in de zorg te voorkomen.

Maar het blijkt allemaal toch danig tegen te vallen. Bovendien zijn er voor de beboete bedrijven nog allemaal beroepsmogelijkheden en zijn de bedragen nog lang niet overgemaakt. Nog niet door bedrijven aan Brussel en nog lang niet van Brussel aan de EU-lidstaten. "Ik reken me nog maar even niet rijk'', zei Bos dinsdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.