Home

Achtergrond 175 x bekeken

Meer vakantie in eigen land

Nederlanders zullen dit jaar hun zomervakantie meer in eigen land doorbrengen, terwijl de stroom van buitenlandse toeristen naar ons land wat zal afnemen.

Dat is de verwachting van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Het NBTC rekent, met juli als vakantiemaand voor de deur, op 3,9 miljoen zomervakanties door Nederlanders in eigen land. Dat zijn er 100.000 meer dan vorig jaar.

Het bureau houdt wel een slag om de arm. Als het huidige mooie weer aanhoudt, zou dat twijfelaars over de streep kunnen trekken en leiden tot meer vakanties in eigen land. Het inkomend toerisme zal deze zomer dalen van 2,6 miljoen toeristen naar 2,5 miljoen.

De zomervakantie begint komend weekeinde, zaterdag 4 juli, en eindigt op zondag 6 september. Nederlanders zullen zo'n acht miljoen zomervakanties ondernemen, 3,9 miljoen in eigen land en 4,1 miljoen in het buitenland. In Nederland zijn campings en bungalowparken populair.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.