Home

Achtergrond 663 x bekeken 1 reactie

Meer omzet voor accountants

Agrarische accountantskantoren hebben een redelijk jaar achter de rug. De omzetten stegen en onder de streep staat een positief saldo. Dit bedrag is wel lager dan in 2007.

Rond deze periode presenteren de zes grootste accountantskantoren in de agrarische sector, met een landelijke, dan wel grootregionale dekking, de jaarcijfers.

Het gaat om Abab, AcconAVM, Alfa, Countus, Flynth en de Gibo Groep. Vorig jaar wisten deze zes bedrijven meer omzet te realiseren door autonome groei en door overname van kantoren. Behalve bij Countus liep de winst voor belasting terug, mede door kosten voor overnames en investeringen in personeel.

De omzet van de grootste agrarische accountant, AcconAVM, steeg vorig jaar met ruim € 20 miljoen tot € 123,6 miljoen. Deze toename komt grotendeels door de overname van het Limburgse accountantskantoor A&A Groep. Dit kantoor realiseerde een omzet van bijna € 16 miljoen. De overige € 4 miljoen groei is autonoom.

Ook de Gibo Groep noteerde een omzetstijging in 2008. De omzet steeg met bijna € 15 miljoen tot € 105,2 miljoen. Van deze stijging is € 9,3 miljoen afkomstig van overgenomen kantoren. De autonome groei bedroeg € 4,8 miljoen.

Alfa Accountants en Adviseurs deed vorig jaar twee kleine overnames, maar dat had nauwelijks invloed op de omzet. Deze steeg met ruim 5 procent tot € 61,9 miljoen, maar was vrijwel volledig autonoom, aldus het kantoor. Flynth Adviseurs en Accountants, voorheen LTB Accountants en Adviseurs, groeide voornamelijk autonoom. Flynth deed afgelopen jaar een kleine overname, maar verkocht ook onderdelen. De omzet steeg met € 3,4 miljoen tot €66,4 miljoen. Qua omzetverwachtingen voor dit jaar zijn de kantoren positief.

Meer hierover leest u in de Boerderij van deze week.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Een goede accountant is onbetaalbaar. Helaas vatten de accountants dit wel erg letterlijk op.

Of registreer je om te kunnen reageren.