Home

Achtergrond 231 x bekeken 4 reacties

Meer natuur voor recreatie

Recreanten krijgen meer ruimte in natuurgebieden. Minister Gerda Verburg (LNV) heeft vandaag bekendgemaakt dat ze 95.000 hectare dicht bij de stad liggende groene gebieden wil openstellen voor recreatie.

Verburg wil zo ruimte bieden voor landschappelijk verantwoord ondernemerschap, schrijft ze de Tweede Kamer ook namens haar collega's Frank Heemskerk (staatssecretaris Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (Vrom).

De 95.000 hectare natuur die de bewindslieden op het oog hebben, worden beheerd door Staatsbosbeheer dat met LNV gaat inventariseren welke gebieden het meest geschikt zijn voor intensievere recreatie. Mogelijke locaties zijn onder meer het Diemerbos en Gagelbos (Utrecht).

Ook wordt geprobeerd recreanten die voor de ruige natuur komen, beter te bedienen in bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen en de Biesbosch. Verburg bekijkt tevens of er ook nog meer boerenland kan worden opengesteld voor recreanten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wouter

  De volgende stap is het openstellen voor woningbouw, industrie en wegen. Die natuur is dan immers toch al aangetast door de recreant. Het doel: goedkope bouwgrond voor de overheid.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Precies Wouter, de boer van zijn landbouwgrond verdrijven om op zo goedkoop grond in overheidshanden te laten vloeien. LTO moet dit bij Neelie Kroes eens aankaarten in plaats van iedere keer opnieuw de underdog uithangen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De aap komt langzaam uit de mouw; met Europees belastinggeld grond aankopen en inrichten als "natuur", en deze vervolgens gratis ter beschikking te stellen aan recreatie en toerisme. Ronduit een schandelijke vorm van concurrentievervalsing voor de agrarische sectoren, en in strijd met de nationale en internationale mededingingsregels.

 • no-profile-image

  gert

  Ook recreanten in ruige natuur en boerenland,wordt het toch nog leuk om in nederland te vertoeven

Of registreer je om te kunnen reageren.