Home

Achtergrond 3 reacties

'Meer melk drinken niet gezond en niet ongezond'

De Nederlander kan best een half glaasje melk meer drinken, zeggen voedingsdeskundigen.

Zij reageren op het idee van landbouwminister Verburg om een campagne op te zetten om de melkconsumptie te bevorderen. De Kamer ziet niets in het voorstel en is bovendien verdeeld over de vraag of een hogere zuivelconsumptie wel gezond is. Als de Nederlander meer melk gaat drinken wordt hij daardoor niet per se gezonder. Dat zeggen voedingsdeskundigen.

Een hogere consumptie is ook niet slecht voor de gezondheid. En op basis van de voedingsadviezen van het Voedingscentrum, zou een volwassen Nederlander per dag wel een half glaasje meer mogen drinken. Volgens Wagenings onderzoek lopen mensen die niet of bijna geen melk, karnemelk of yoghurt gebruiken iets meer risico op een hoge bloeddruk.

Lees ook: Campagne moet melk drinken stimuleren

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Metabool, nog even op het net gezocht waar jij eventueel je info vandaan gehaald hebt en dan kom je behoorlijk wat dubieuze groeperingen en onderzoeken tegen.

 • no-profile-image

  MetaBool

  "Meer melk niet ongezond". Pardon? Het spijt me bijzonder voor de melkboeren maar melk veroorzaakt toch echt osteoporose. Melk is babyvoeding. Volwassenen kunnen prima zonder. Beweren dat je gezondheidsproblemen (hoge bloeddruk) krijgt als je één voedingsmiddel uit je dieet weglaat is belachelijk. Dit stukje is echt pure onzin, louter ingegeven door belanghebbenden die vinden dat de melkprijs op peil moet blijven. Met gezondheid heeft het in ieder geval niets te maken.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Metabool is een stofwisselingsaandoening die veroorzaakt wordt door te veel eten en te weinig beweging. Gevolg: verstoring van stofwisselingregulatie door de hersenen. Gezien zijn of haar reactie over het ongezond consumeren van melk tast het dus duidelijk ook de hersenfuncties aan. Baanbrekend onderzoek!!!!!!!! Osteoporose (botontkalking) : aanbevolen voedingsmiddelen voor extra calcium zijn vooral zuivelproducten. Metabool, jouw comment is bullshit!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.