Home

Achtergrond 214 x bekeken

Meer Duitse nuka's op komst

De verhoudingen op de Europese nukamarkt worden deze maand voorzichtig weer hersteld. De Ierse kalveren verdwijnen van het toneel, de Poolse kalverimport gaat afvlakken en de Duitsers richten hun vizier weer op Nederland.

De piek in het Ierse afkalfseizoen is voorbij en dat geldt ook voor Polen. Al blijft de Poolse kalverexport naar Nederland de rest van het jaar, in tegenstelling tot Ierland, wél redelijk op peil.

Deze ontwikkeling zorgt er niet voor dat de kalverimport wegvalt. Duitsland vult het gat namelijk op. Daar is de kerstopleg nagenoeg voorbij en komen er meer kalveren voor de EU-markt beschikbaar.

Bovendien heeft Frankrijk over twee weken geen behoefte meer aan Dutise kalveren. Ook daar is dan de kerstopleg voorbij. Die is daar iets later vanwege een kortere mestperiode.

Het Duitse accent verschuift hierdoor naar Nederland. Er komen dus meer Duitse kalveren. Maar doordat de Ierse en Poolse import in persectief worden gezet, komen er uit die landen juist minder dieren. De totale import blijft daardoor relatief gelijk.

Ondertussen gaat de nukaprijs verder zakken. Maar dat heeft maar één oorzaak: het einde van de kerstopleg.

prognose:

meer Duitse en minder Poolse kalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.