Home

Achtergrond

Maatregelen door Mexicaanse griep op school

De 27 klasgenoten van een 8-jarige leerlinge van de Sint Christoffel Basisschool in Waalre krijgen vanaf vandaag de virusremmer Tamiflu toegediend, nu is gebleken dat hun klasgenootje besmet is geraakt met de Mexicaanse griep.

De GGD Brabant-Zuidoost heeft dat vandaag bekendgemaakt. Het meisje is maandag voor het laatst op school geweest en sinds dinsdag met griepverschijnselen thuis, legde directeur Bert Arnold van de basisschool vrijdag uit. Het gaat verder goed met haar. Uit onderzoek bleek dat zij het virus heeft opgelopen na bezoek aan iemand, die de ziekte uit het buitenland heeft meegenomen, legde een GGD-woordvoerster uit.

De ouders van de klasgenoten van het meisje zijn tussen de middag per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdagmiddag. Aan de leerlingen van groep 4 is kort uitgelegd wat Mexicaanse griep is.

De ouders reageerden volgens Arnold vrij laconiek op het bericht. Tijdens de bijeenkomst met twee GGD-artsen kregen ze capsules Tamiflu uitgedeeld. Op basis van een risicoanalyse leek het niet noodzakelijk om alle 470 leerlingen van de basisschool te voorzien van virusremmers, aldus de GGD.

Nederland telt sinds vrijdag 43 bevestigde infecties. Eén patiënt ligt op de intensive care van een ziekenhuis. De meeste besmette personen (29) liepen het virus op in het buitenland en bij 14 had de besmetting in Nederland plaats, aldus het RIVM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.