Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Maak inhalen onmogelijk op 80-kilometerwegen'

Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil inhalen op 80-kilometerwegen onmogelijk maken om het aantal verkeersdoden terug te dringen.

VVN-voorzitter Karla Peijs pleit daar woensdag voor tijdens een internationaal congres over verkeersveiligheid in Rotterdam. Een woordvoerder van de verkeersorganisatie bevestigde een artikel met die strekking in het AD.

Het inhalen zou onmogelijk gemaakt kunnen worden door een afscheiding tussen de twee rijbanen. VVN heeft nog enkele andere suggesties om het aantal verkeersdoden terug te brengen. Zo zouden verkeerslessen in de laagste klassen van het middelbaar onderwijs volgens VVN helpen, evenals een voorrangsverbod voor fietsers op rotondes en het terugbrengen van de snelheidslimiet van 70 naar 50 op gevaarlijke wegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.