Home

Achtergrond 400 x bekeken 2 reacties

'Levend varken op fair onverantwoord'

Het is onverantwoord dat het ministerie van landbouw toestemming heeft gegeven om levende varkens toe te laten op de Farm en Country Fair in Aalten.

Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg van varkensvakbond NVV.

"Het is juist nu met de Mexicaanse griep, waar ook varkens gevoelig voor kunnen, zijn niet handig om dit te doen", zegt Zwanenburg. "Als er iets gebeurd dan zal de varkenssector er de dupe van zijn. De overheid moet zijn verantwoordelijkheid nemen in dit soort situaties. Ze kan niet alle risico’s afschuiven op de sector."

Ook wijst Zwanenburg op het precedent-effect. "De overheid heeft nu geen argumenten meer om levende dieren een volgende keer te weigeren."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    William

    Flauwekul. Als u eens wist onder welke strikte voorwaarden deze varkens toegelaten worden, dan zou u iets minder hoog van de toren blazen. Hobbyhouders van boerderijdieren zijn vaak veel secuurder met hun dieren in vergelijking met de onmetelijk grote industrie voor de vleeshandel. Waarom mogen er in het Verenigd Koninkrijk en in andere angelsaksische landen wel dieren op shows, fairs en tentoonstellingen verschijnen onder zeer strikte voorwaarden en hier in dit met regeltjes overspoelde land niet ? Hoe willen mensen hun kinderen leren dat vlees niet in de supermarkt "gemaakt" wordt, als de mens nooit een levend dier meer voor ogen krijgt ? Onzin dus, wat mij betreft moet het blijven kunnen, weliswaar mits naleving van aanvaardbare voorzorgsmaatregelen.

  • no-profile-image

    jan de barbeque man

    Ben ik het helemaal mee ens. Een varken hoort op de barbeque en niet in de speelweide. Op beide plaatsen heeft het de neiging om enigzins zwart te worden

Of registreer je om te kunnen reageren.