Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Let op dierenwelzijn op kinderboerderij

Kinderboerderijen die een keurmerk willen, kunnen dat verdienen door te laten zien dat de medewerkers op een goede manier met dieren omgaan.

Dat schrijft minister Gerda Verburg vandaag aan de koepelorganisatie van kinderboerderijen. Verburg klimt in de pen op aandringen van de Partij voor de Dieren die eerder stelde dat het niet op elke kinderboerderij even goed is gesteld met dierenwelzijn.

De minister vindt dat juist de kinderboerderijen een "belangrijke educatieve functie vervullen'' en kinderen moeten laten zien hoe je op een goede manier met dieren omgaat. Ze vindt het keurmerk waaraan de overkoepelende stichting werkt een goede ontwikkeling om zaken te regelen en ook het dierenwelzijn op de kinderboerderij te bevorderen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Delfin

    Weer een keurmerk, maak het allemaal maar weer lekker kostbaar. Wie gaat dit weer betalen? Een hogere onroerende zaakbelasting werkt dit soort onzinnige maatregelen weer in de hand (met dank aan ministerie van LNV en pvdd). Dit soort maatregelen werkt niet bepaald bevorderend voor het werven van vrijwilligers, die zitten echt niet te wachten op een invuloefening (ze willen dieren verzorgen!). Dit soort maatregelen moet per direct stoppen! Laat de pvdd dan zelf maar de dieren verzorgen als ze dat zo goed weten hoe dat moet! (kunnen ze hun tijd tenminste zinnig invullen).

Of registreer je om te kunnen reageren.