Home

Achtergrond 1165 x bekeken 3 reacties

Lely blijft aan kop met melkrobots

Ondanks hevige concurrentie slaagt Lely Industries erin de concurrentie aardig voor te blijven bij de verkoop van melkrobots.

Dit blijkt uit informatie van de drie grote producenten van melkrobots. Marktleider Lely zegt wereldwijd inmiddels meer dan 7.000 melkrobots te hebben verkocht. Dat is 40 tot 45 procent meer dan DeLaval. De introductie van de nieuwste versie van de Lely-robot, nu goed twee maanden geleden, heeft de verkopen nog weer een extra impuls gegeven: 250 exemplaren wereldwijd in twee maanden tijd.

Of het bij de andere grote fabrikanten even hard gaat met de melkrobotverkopen, wordt niet echt duidelijk. DeLaval en GEA melden ook aanhoudend goede belangstelling. DeLaval heeft ruim 5.000 stuks van zijn VMS-melkrobots draaien op boerderijen overal ter wereld.
GEA Westfalia heeft nog de ’oude’ Titan melkrobots, maar is volop bezig met de introductie van de geheel nieuwe MIone-melkrobot.

Daarvan zijn er volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf al wel een paar in Nederland verkocht, maar het is wachten op meer nieuws van het moederbedrijf in Duitsland. GEA Farmtechnologies is een Duits bedrijf. Het nieuws over de verkopen van de robot moet duskomen uit Duitsland en daar is men nog niet zo ver.

Zowel Lely, als GEA en DeLaval melden dat melkveehouders ondanks de slechte melkprijzen toch veel belangstelling blijven tonen voor melkrobots. De aanschaf hangt meestal niet af van een tijdelijke dip in de melkprijzen. Wel geldt dat boeren nu langer doen over het besluit tot aankoop.

De verkopen lopen niet op alle werelddelen even hard. Althans, volgens marktleider Lely. Vanuit Frankrijk en Duitsland worden stabiele verkopen gemeld. De Verenigde Staten melden veel extra verkopen, maar dat is dan ook een nieuwe markt voor Lely.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  info@dezorgboerderij.com

  Of Lely de beste en degelijkste is weet ik niet. (mooiste is smaakverschil en geheel niet belangrijk voor mij) Ik heb namelijk alleen maar een delaval dus kan niet vergelijken. Wel weet ik dat ik niets te wensen heb hieraan en dat ik hier voor gekozen heb door de eenvoudige basistechniek. (ik kan bijvoorbeeld handmatig onderhangen zoals bij een "normaal" melkstel. toch handig bij een gekke vaars) Als je me niet geloofd kun je dag en nacht meekijken op www.dezorgboerderij.com Weet iemand ook een lely te staan live te bewonderen via webcam op een normaal bedrijf?

  Hier geen geheimen! (bijvoorbeeld niet echte naam bij artikel maar anoniem)

 • no-profile-image

  Boer10

  Lely zijn gewoon de mooiste, beste en degelijkste robots. Melk er nu al jaren met volle tevredenheid mee. Goede service !

 • no-profile-image

  Jan Veerbeek

  Ook langs deze weg gefeliciteerd met de prachtige, nieuwe stal. Dat de beesten-zo worden de koeien in bepaalde streken van ons land ook wel genoemd - zich er wel in mogen voelen en voor een goede productie zorgen. Er dient nog gezegd te worden dat de openingsdag - 4 juli 2009- perfect was georganiseerd.

  PJ en B uit Den Ham.

Of registreer je om te kunnen reageren.