Home

Achtergrond 1 reactie

Langer op vmbo mogelijk

Leerlingen die een jaar langer nodig hebben om een vmbo-diploma te halen, krijgen binnenkort die mogelijkheid.

Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt besloten. Het maximum van vijf jaar vmbo wordt weggenomen. Van Bijsterveldt stuurt daarover woensdag een brief aan de Tweede Kamer. Ze wil de belemmeringen om toch een diploma te halen voor laatbloeiers op het vmbo wegnemen. Ook moet het mogelijk worden binnen het vmbo door te stromen naar een hoger vmbo-niveau. Doorstromen naar de havo of mbo kan nu ook al wel.

Van Bijsterveldt zei woensdag in het Radio-1-journaal dat haar vmbo-maatregelen enkele honderden kinderen kunnen helpen. "Elk talent telt, elk talent verdient een kans'', aldus Bijsterveldt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ina

    Jammer, dat doorstromen van mbo naar hbo lastig lijkt te zijn. AOC Terra Groningen (mbo niveau 4, dus 4jarige opleiding) laat leerlingen al aan het eind van de 1e klas kiezen voor hbo of geen hbo. Dat vind ik veel te vroeg, geef ze de kans om tot in het 3e jaar te kiezen. In theorie mag je met mbo niveau 4 naar het hbo, in de praktijk werkt het dus niet zo.
    Wil je naar het hbo dan loop je 1 dag per week stage, wil je mbo als eindopleiding dan loop je 2 dagen per week stage (dit allemaal vanaf het 2e leerjaar).
    Volgens mij was dat niet het doel van het mbo.

Of registreer je om te kunnen reageren.