Home

Achtergrond 166 x bekeken

Laat vakantieverkeer leidt tot files

Laat terugkerend vakantieverkeer heeft dinsdagmiddag tot ongebruikelijke files geleid.

Rond twee uur stond er op de Nederlandse wegen ruim 60 kilometer file. De ANWB spreekt van een "zeer ongebruikelijke drukte''.

De files werden voor een flink deel veroorzaakt door vakantiegangers in eigen land die een extra vrije dag aan hun pinksterweekeinde hadden vastgeplakt. Op de A2 van Amsterdam naar Utrecht, de A27 van Utrecht naar Breda en de A28 van Amersfoort naar Utrecht stond al rond twee uur meer dan 5 kilometer file.

Op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van Rotterdam leidde een botsing met verscheidene voertuigen tot een flinke file.
Ook op de A10 West richting Zaanstad is de weg ter hoogte van Geuzenveld geblokkeerd nadat een vrachtauto met aanhanger was geschaard. De vrachtwagen vervoerde een asfaltmachine. Een rijstrook is nog beschikbaar. Naar verwachting duurt het zeker tot half zes voordat de ravage is opgeruimd. De ANWB adviseert het verkeer om te rijden via de Zeeburgertunnel (A10 Oost).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.