Home

Achtergrond

LTO wil bemestingsnormen dit jaar nog verhogen

LTO Nederland heeft het ministerie van landbouw ge­vraagd de gebruiksnormen voor de bemesting van vijf gewassen nog dit jaar te verhogen.

Volgens de landbouworganisatie is voor de groei van zaaiuien, wintertar­we, zomergerst, zomertarwe, prei en het bolgewas Zantedeschia meer mestgift nodig dan nu is toe­gestaan. LTO concludeert dit op basis van driejarig onderzoek door Wageningen UR.

In het vierde Nitraatactiepro­gramma heeft landbouwminister Gerda Verburg met de Europese Commissie afgesproken dat het mogelijk is om tussentijds ge­bruiksnormen aan te passen per gewas, mits hiervoor landbouw­kundige noodzaak is.”Met de onderzoeksresultaten hebben we voldoende onderbou­wing om de normen aan te pas­sen”, zegt akkerbouwvoorman Jaap Haanstra van LTO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.