Home

Achtergrond 3 reacties

LTO klaagt over vervalsing concurrentie in EU

Binnen de Europese Unie ontstaat een ongelijke concurrentie voor boeren en tuinders.

Dat schrijft voorzitter Albert Jan Maat van belangenorganisatie LTO Nederland in een brief aan premier Jan-Peter Balkenende.

Eind volgende week vindt in Brussel een Europese top plaats. Balkenende moet zich hier hard maken voor de Nederlandse landbouw, aldus Maat. EU-lidstaten nemen volgens Maat in eigen land steeds vaker maatregelen om boeren te helpen.

Maat verwijst daarbij naar de vervroegde uitbetaling van bedrijfstoeslagen in Duitsland, en een speciale kredietregeling die de Duitse overheid voor boeren in het leven riep. Maat vindt het ook oneerlijk dat de Franse regering een melkprijs van 28 cent garandeert.

“De Nederlandse agrarische sector, die bijna 60 procent exporteert, wordt hierdoor op achterstand gezet. Dat wordt overigens nog versterkt door de sterk gedaalde wisselkoersen in EU-landen die nog niet zijn overgegaan naar de euro.”

Lees ook: Verburg: voorschot toeslag niet al in juli

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jaap

  hoe kan je als lto zo dom zijn
  om over zo iets te gaan klagen
  waarom presteren ze zelf niks???

 • no-profile-image

  ex lto

  Ze moeten niet klagen. Er worden weinig echte oplossingen aangedragen door lto en die van anderen worden bijvoorbaat afgekraakt. Ik heb bedankt

 • no-profile-image

  ook ex lto

  Klagen dat er buiten onze grenzen oneerlijk wordt gehandeld. De klikspaan van de klas.
  Jaloers dat melkveehouders in Frankrijk wel 0.28 ct krijgen. Jaloers dat de overheid boeren in Duitsland wel helpt. Balkenende siddert van angst voor het briefje van de LTO. Mijn advies aan LTO ga fuseren met de duitse organisatie. Want wat is LTO nog in Europa?

Of registreer je om te kunnen reageren.