Home

Achtergrond

LNV krijgt nieuwe chef veterinaire zaken

Christianne Bruschke (44) is benoemd tot nieuwe 'chief veterinary officer' (CVO, hoofd veterinaire zaken) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Op 1 januari 2010 treedt ze aan.

Bruschke, nu nog plaatsvervangend CVO, wordt de opvolger van Peter de Leeuw. Ze studeerde diergeneeskunde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Daarna was ze directeur van de afdeling infectieziekten bij de Animal Sciences Group. Sinds 2005 is ze in dienst van LNV, aanvankelijk als vertegenwoordiger bij de internationale organisatie voor diergezondheid OIE.

Met Bruschke is opnieuw een vrouw benoemd in de top van het ministerie. Naast minister Gerda Verburg telt de ambtelijke top nog twee vrouwen, de directeuren-generaal Annemie Burger en Anita Wouters.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.