Home

Achtergrond 259 x bekeken 2 reacties

LNV handhaaft ontheffing stempelplicht

Het ministerie van landbouw handhaaft de ontheffing van een stempelplicht voor eieren die leghennenhouders, eierpakstations of eierhandelaren fysiek gezien rechtstreeks afzetten aan de eiproductenindustrie.

De eieren mogen niet tijdelijk op een pakstation worden opgeslagen. Dat schrijft Annemie Burger, Directeur-Generaal van het ministerie van landbouw, in een brief aan het Productschap Pluimvee en Eieren.

Enkele bedrijven in de eiersector hebben moeite met de ontheffing van de stempelplicht van eieren die rechtstreeks naar de eiproductenindustrie gaan. Burger schrijft dat Nederland niet kan voorkomen dat ongestempelde eieren uit het buitenland worden ingevoerd voor verwerking in een Nederlandse eiproductenfabriek.

Dat is voor haar de belangrijkste overweging voor de ontheffingsmogelijkheid van de stempelplicht bij een directe levering. Het ontbreken van die ontheffingsmogelijkheid zou Nederlandse legpluimveebedrijven volgens haar benadelen ten opzichte van buitenlandse bedrijven, die wel ongestempelde eieren in Nederland kunnen afzetten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Antoine van de Kruijs

  Zolang we maar niet hoeven lezen, dat Nederlandse consumenten, ziek zijn geworden van een Salmonella-soort die alleen in Spanje voorkomt, als de eierprijs desastreus is zoals in 2004.
  HOEZO OMKATTEN EIERVERWERKERS!!!

 • no-profile-image

  joep

  als we die ongestempelde eieren niet buiten de deur kunnen houden is het hek van de dam!!

Of registreer je om te kunnen reageren.