Home

Achtergrond

Kroes onder voorwaarden akkoord met overname Nuon

Europees commissaris Neelie Kroes is akkoord met de verkoop van energiebedrijf Nuon aan de Zweedse energiegigant Vattenfall, zo meldde ze vanavond.

Kroes heeft wel als voorwaarde gesteld dat Nuon haar Duitse activiteiten verkoopt. Vattenfall heeft ingestemd met die voorwaarde, aldus Kroes.

Volgens de EU-commissaris tast de overname de concurrentieverhoudingen verder niet te zeer aan. Als klanten te weinig keuze overhouden, kan de Europese Commissie een overname of fusie verbieden.

Nuon heeft ruim tienduizend medewerkers en ruim drie miljoen consumenten en organisaties in Nederland, België en Duitsland. Een grote meerderheid van de aandeelhouders heeft woensdag ingestemd met verkoop aan Vattenfall. Doel is dat ze per 1 juli 49 procent van de aandelen Nuon overdragen aan Vattenfall. De rest van de aandelen wordt gedurende een periode van zes jaar gefaseerd overgedragen, tot Vattenfall 100 procent in handen heeft.

Vattenfall, het Zweeds voor waterval, is marktleider voor energie in Noord-Europa. Het bedrijf is grotendeels in handen van de Zweedse staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.