Home

Achtergrond

Kroes beslist over overname Nuon

Europees commissaris Neelie Kroes beslist volgens planning vandaag over de verkoop van energiebedrijf Nuon aan de Zweedse energiegigant Vattenfall.

Kroes moet namens de Europese Commissie beoordelen of de overname de concurrentieverhoudingen niet te zeer aantast. Als klanten te weinig keuze overhouden, kan de Europese Commissie een overname of fusie verbieden.

Nuon heeft ruim 10.000 medewerkers en ruim 3 miljoen consumenten, en organisaties in Nederland, België en Duitsland. Een grote meerderheid van de aandeelhouders heeft woensdag ingestemd met verkoop aan Vattenfall. Doel is dat ze per 1 juli 49 procent van de aandelen Nuon overdragen aan Vattenfall. De rest van de aandelen wordt gedurende een periode van zes jaar gefaseerd overgedragen, tot Vattenfall 100 procent in handen heeft. Vattenfall, het Zweeds voor waterval, is marktleider voor energie in Noord-Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.