Home

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Koenders wil grotere rol VN in recessie

De Verenigde Naties moeten ontwikkelingslanden helpen de wereldwijde economische recessie te doorstaan.

Dat stelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders donderdag op een VN-conferentie over de gevolgen van de economische crisis voor ontwikkelingslanden. "De economische crisis eist elke dag een zware tol, vooral in ontwikkelingslanden. Het is van groot belang dat er op korte termijn maatregelen komen die de gevolgen van de crisis in die landen beperken'', aldus de minister.

"De VN heeft door zijn universele lidmaatschap een uitgelezen positie om ontwikkelingslanden te helpen omgaan met de gevolgen van de crisis.'' De Nederlandse delegatie heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van de voorlopige slotverklaring van de top. Daarin worden landen onder meer opgeroepen om hun eerder gedane hulpbeloftes te voldoen, af te zien van maatregelen die de internationale handel belemmeren en serieus werk te maken van een nieuw vrijhandelsakkoord.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    armoede ,honger en corruptie gaan meestal hand in hand

  • no-profile-image

    gert

    Nederland is ook hier weer het braafste jongentje van de klas,de regeringen en dictators in de ontwikkelingslanden hebben meestal andere prioriteiten

Of registreer je om te kunnen reageren.