Home

Achtergrond 156 x bekeken

Koenders steekt 80 miljoen in vaccinatieprogram

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) trekt de komende acht jaar in totaal 80 miljoen euro uit voor vaccinaties van kinderen in ontwikkelingslanden. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.

Het geld is hard nodig voor onder meer uitbreiding van vaccinatie van jonge kinderen tegen het rotavirus en pneumokokken (die onder meer hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken). Het gaat ook om inentingen die Nederlandse kinderen al lang krijgen.

Omdat de minister in de huidige slechte economische tijden op de kleintjes moet letten, maakt hij gebruik van een financiële constructie die het mogelijk maakt om die 80 miljoen al op korte termijn uit te geven. "Het is van groot belang om geen minuut te verliezen als het gaat om vaccinaties van kinderen in ontwikkelingslanden'', stelt de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.