Home

Achtergrond

Koenders: Israël moet grenzen met Gaza openen

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft de Israëlische regering zondag gevraagd de grenzen met de Gazastrook meer open te stellen voor handel en voor vrachtwagens met humanitaire goederen.

"Het is niet aanvaardbaar dat Israël de grenzen niet opent voor humanitaire goederen en de reconstructie van de Gazastrook geen kans geeft. Ook onze programma's kunnen er niet worden uitgevoerd'', zei Koenders na afloop van zijn gesprek met de Israëlische minister Isaac Herzog, die verantwoordelijk is voor humanitaire hulp aan Gaza. Van de 500 vrachtwagens die elke dag nodig zijn om Gaza te voorzien van humanitaire hulp, laat Israël er per dag maar 150 door, aldus Koenders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.