Home

Achtergrond 179 x bekeken

Kleine zangvogels veroorzaken veel schade in fruitteelt

Fruittelers lijden toenemend onder kleine zangvogels. Dat blijkt uit cijfers van het Faunafonds.

Vorig jaar ontving de organisatie 100 verzoekschriften meer voor schadevergoeding dan in 2007.

Volgens het Faunafonds is met name de mees een opkomend probleem voor de sector. in 2008 is meer dan 1,5 miljoen euro aan schadevergoedingen toegekend voor schade aangericht door mezen. Een jaar eerder was dit bijna 190.000 euro.

Fruittelers plaatsen soms regenkappen om bomen te beschermen tegen regen en hagel. Het is mogelijk een ideale broedplaats voor kleine zangvogels. Onder de kap is het immers warm. Volgens een onderzoeker in het Nederlands Dagblad, hebben mezen de voorkeur voor zoete peren.

Of registreer je om te kunnen reageren.