Home

Achtergrond 141 x bekeken

Kapers geven Nederlands schip bij Somalië vrij

Somalische piraten hebben het gekaapte koopvaardijschip de Marathon vanochtend laten gaan.

Het schip van een Nederlandse rederij werd op 7 mei in gijzeling genomen. Daarbij is een van de bemanningsleden om het leven gekomen door een schotwond, zo is nu bekend geworden. Een tweede gewonde is stabiel.

Dat heeft Defensie dinsdag bekendgemaakt. Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën, dat in het gebied aanwezig is, heeft zich over de bemanning ontfermd. Een team is inmiddels aan boord om medische hulp te verlenen en verse proviand te verstrekken. Daarnaast is het schip voorzien van verse proviand, water en brandstof.

De Zeven Provinciën heeft het schip opgevangen, mede om te voorkomen dat het opnieuw slachtoffer van piraten zou worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.