Home

Achtergrond 181 x bekeken

Kans op stakingen in vleessectoren groeit

De kans dat er volgende week stakingen zullen uitbreken in de vleesindustrie is een stuk groter geworden.

Waarschijnlijk zullen de vakbonden morgen een ultimatum gaan stellen aan de werkgevers. Dat zegt John Klijn, onderhandelaar namens FNV Bondgenoten. De vakbonden hebben maandagavond de laatste actievergadering gehouden in Tilburg. Volgens Klijn is er in de vleesindustrie niemand die akkoord is gegaan met het eindbod van de werkgevers. Ook uit de schriftelijke raadpleging van de leden komt hetzelfde beeld naar voren, aldus Klijn. Grote knelpunten in de vlees cao zijn de geboden loonsverhoging van 1 procent, de reiskostenvergoeding en de problematiek van flexwerkers.

Voor de vleeswaren CAO geldt bijna hetzelfde beeld, volgens Klijn. Ook hier draait het om de dezelfde problemen. Ook speelt het werken op zaterdag hier een rol. De volgende stap is dat de sectorraad van de vakbond zich over de eindresultaten van de ledenraadpleging buigt. "Er is nog een kleine kans dat we nog een uiterste poging doen om opnieuw aan tafel te gaan", aldus Klijn. In het andere geval zal er een ultimatum worden gesteld aan de werkgeversorganisaties COV en VNV. Als dat niets oplevert zal er waarschijnlijk volgende week gestaakt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.