Home

Achtergrond

Kandidaatbestuur voor landbouwbeurs Middenmeer

De werkgroep Vital heeft een kandidaatbestuur samengesteld voor de Vereniging voor de Handel in Landbouwproducten Wieringermeer en Omstreken.

De leden van de landbouwbeurs stemmen op 24 juni over de kandidaten. Het kandidaatbestuur bestaat uit zeven personen, drie uit de handel en vier akkerbouwers. De akkerbouwers zijn Renze Bouthoorn uit Middenmeer, Huub van de Zande uit Anna Paulowna, Robert Sleutel uit Wieringerwerf en Jan de Vries uit Slootdorp.

De vertegenwoordigers uit de handel zijn directeur Gerard de Geus van de Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna, directeur Joris van der Lee van handelshuis Agroplant en graanhandelaar Jan Verhulst.

Woordvoerder Jacques Temmerman meldt dat het ledenaantal van de vereniging sinds het afketsen van de fusie met de beurzen in Emmeloord en Dronten met 60 is gegroeid naar 270 leden. "Ook krijgen we veel aanmeldingen voor de noteringscommissies. Dat geeft aan dat er een groot draagvlak is voor het behoud van de regionale landbouwbeurs. Op 24 juni kiezen de leden het nieuwe bestuur. Tot 48 uur vóór de vergadering kunnen tegenkandidaten worden ingediend. Het nieuwe bestuur kiest uit hun midden de voorzitter, secretaris en penningmeester."

Of registreer je om te kunnen reageren.